Zalm gelakt met sojasaus met ingelegde komkommer
Heerlijke zalm, krokant gebakken en daarna gelakt met sojasaus. Lekker met een frisse salade van ingelegde komkommer
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Servings: 4
- 4 x 150 gram Zalmfilet
- Arachideolie om te bakken
Voor de lak
- 100 ml Sojasaus
- 3 el Mirrin
- 3 el Bruine suiker
- 2 cm Gember
Voor de komkommer
- 2 Komkommers
- 100 ml Rijstazijn
- 3 el Suiker
- 1 tl Sojasaus
- 1 tl Sesamolie
- 2 el Sesamzaadjes
Voor de lak
Snij de gember in dunne plakken
Doe de ingrediënten voor de lak in een steelpannetje en breng aan de kook
Laat op een laag vuur inkoken tot een stroperig mengsel. Bewaar tot gebruik in de koelkast
Voor de komkommer
Snij de komkommer in dunne plakjes
Meng de Azijn, sojasaus, suiker en sesamolie in een kommetje tot de suiker is opgelost. Giet over de komkommers en laat een half uurtje marineren.
Giet de komkommer af en garneer met de sesamzaadjes
Voor de Zalm
Zet een pan op het vuur en laat deze goed heet worden.
Doe de olie in de pan en laat ook deze goed heet worden. Leg de zalm in de pan en bak aan één kant tot je de bovenkant van de vis langzaam gaar ziet worden. Keer de vis voorzichtig om. Lak de gebakken kant van de vis met het sojamengsel. Laat de vis nog 1 a 2 minuten aan deze kant bakken.
Haal de vis uit de pan en laat hem even rusten op een bord. Bak ondertussen de rest van de zalmfilets op dezelfde manier.
Serveer de zalm met de komkommer.
Lekker met frietjes of witte rijst.
Tip: maak van de rest van de lak een sausje voor over de rijst door er 100ml kokend water bij te doen.