Tex-Mex salade
Heerlijek Tex-Mex salade gebaseerd op fajita's
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, lunch, Salade
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Kip
Servings: 2
Calories: 519kcal
- 4 Kippendijen
- 1 Rode paprika
- 1 Gele paprika
- 1 kleine Ui
- 75 gram Romaine sla
- 1 tl Oregano
- 1 tl Komijn
- 1 tl Paprikapoeder (hot)
- 1 teen Knoflook
- 3 el Olijfolie
- 3 Limoenen
- 1 bos Koriander
- 1/2 Avocado
- 2 el Zure room
Voor de kip
Doe de kruiden met een uitgeperste teen knoflook samen met fijngehakte koriander in een kommetje. Doe hier 2 el olijfolie bij en het sap van 2 limoenen. Voeg de kip toe en laat een uur marineren.
Laat de grillpan goed heet worden. Bak de kippendijen op hoog vuur gaar. Houd de rest van de marina achter.
Haal de kippendijen uit de grillpan en laat ze rusten en afkoelen
Voor de paprika
Snij de paprika in grove repen en het ui'tje in dikke ringen
Zet een koekenpan op het vuur en laat warm worden.
Bak de ui in 1 eetlepel olie bruin. Ze mogen best wat verkleuren en er mag zelfs een zwart randje ontstaan.
Voeg halverwege de paprika toe en bak even mee.
Voeg de overgebleven marinade toe en laat even goed doorkoken
Het bord opmaken
Leg wat romaine sla op het bord
Snij de kip in reeptjes en leg op de sla
Leg de paprika's en uien ernaast
Snij de avocado in reepjes en leg naast de rest
Dresseer de salade met de olie en marinade uit de pan
Serveer met de zure room, koriander en een halve limoen.