Pinda boontjes met kip
Snelle roerbak van boontjes en kip in een lekkere pindasaus
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Wok
Servings: 2
- 400 gram Haricots vert of sperziebonen
- 200 gram Kipfilet
- 1 Rode ui
- 2 el Pindakaas
- 1 el Sojasaus
- 1 tl Vissaus
- 3 Kaffir limoen blaadjes verkrijgbaar bij de toko
- 1 el Olie
- 2 el Sriracha naar smaak
Zet alles klaar voor het wokken. Snij de boontjes in stukken van ongeveer 2 cm. Snij de ui partjes en de kipfilet in blokjes. Snij vervolgens de kaffir limoenblaadjes heel fijn.
Zet je wok op het vuur en laat goed heet worden.
Doe de olie in de wok, gevolgd door de kipfilet. Wok deze ongeveer 2 minuten.
Voeg de ui en limoenblaadjes toe en roerbak even mee.
Voeg de boontjes toe en wok nog 5 minuten. Voeg her en der een paar eetlepels water toe, zodat de boontjes een beetje beginnen te stomen
Als de boontjes bijna gaar zijn voeg je de vissaus, sojasaus en pindakaas toe. Naar smaak kan je sriracha toevoegen. Voeg ook de rest van het water toe tot er een pindasaus ontstaat