Pasta Ragù
Klassieke vleessaus met tomaat voor over de pasta. Perfect om in te vriezen
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd2 uur uur
Totale tijd2 uur uur 30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Servings: 12
- 750 gram Gehakt (1 of 2 soorten naar keuze, bijvoorbeeld half-om-half gehakt)
- 125 gram Pancetta of ontbijtspek
- 3 blikken Gepelde tomaten
- 1 el Tomatenpuree
- 2 Uien fijn gesneden
- 3 tenen Knoflook fijn gesneden
- 1 Winterpeen fijn gesneden
- 2 stengels Bleekselderij fijn gesneden
- 100 ml Rode wijn
- 4 blaadjes Laurier
- 1 handje Basilicum
- 30 gram Parmezaanse kaas + extra om over de pasta te raspen
Zet een grote pan op het vuur met een dikke bodem. Bak op een laag vuur de spekjes gaar.
Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin. Schep al het vlees uit de pan en houd apart
Fruit de ui aan in dezelfde pan, in het vet van het vlees. Voeg na 5 minuten de knoflook toe en bak kort mee.
Voeg dan de wortel en bleekselderij toe en fruit ook even mee.Voeg na 5 minuten het vlees weer toe aan de pan.
Mix de wijn met de tomatenpuree en voeg toe. Zet het vuur hoog en laat tot de helft inkoken.
Voeg de blikken tomaat toe, samen met de laurier en scheur de basilicum erbij
Rasp 30 gram parmezaanse kaas en voeg toe aan de saus en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat het geheel nu op een zacht pitje minimaal 2 uur stoven. Roer af en toe de saus even door. Breng op smaak met zout en peper.