Ga terug

Linzensoep met spinazie, citroen en za'atar

Gezonde en vullende linzensoep
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: lunch
Keuken: Italiaans
Servings: 2 personen
Calories: 238kcal

Ingredients

  • 100 gram Groene linzen gedroogd en geweekt in water
  • 150 gram Spinazie
  • 1 Ui
  • 1 teen Knoflook
  • 1 el Za'atar
  • 1 Citroen
  • 1 tl olijfolie
  • 500 ml Groentebouillon

Instructions

  • Snipper de ui grof en hak ook de teen knoflook.
  • Fruit de ui en de knoflook aan in een pan.
  • Voeg de linzen toe aan de pan samen met de bouillon en de za'atar.
  • Kook de soep op een zacht vuur voor zo'n 25 minuten
  • Voeg de spinazie toe en kook nog 5 minuten
  • Breng op smaak met peper, zout en het sap van een citroen

Notes

Het weken van de linzen is optioneel. De soep wordt net wat helderder als je het wel doet omdat je de linzen minder lang hoeft te koken. Heb je haast, sla je deze stap gerust over.