1Groene chili pepergrof gesneden (of serrano of jalapeƱo)
2tenenKnoflook
1tlGemalen komijn
1tlZout
1/2tlKardamom
1/2tlbaksoda
2elKikkererwtenmeel
Instructions
De avond van tevoren, week de kikkererwten in een grote bak met water. Ze worden 2 tot 3 keer zo groot, dus neem een ruime kom en ruim water
Was de gewelde kikkererwten in een vergiet en doe ze in de keukenmachine
Voeg de ui, peterselie, koriander, chili, knoflook, komijn en zout toe. Hak de boel fijn tot het lijkt op grof zand.
Doe de mix over in een kom en voeg de kikkererwtenmeel en baksoda toe. Meng goed door elkaar en zet vervolgens in de koelkast. Laat het daar minimaal 30 minuutjes staan.
Zet een pan op het vuur en laat de olie heet worden. Maak balletjes of schijfjes van het mengsel en leg deze in de pan. Bak om en om krokant en goudbruin. Leg op een keukenpapiertje.