Op zoek naar een lekker zomers vegan voorgerecht? Deze tostada met zoete aardappel voldoet hier zeker aan. De frisse smaken en tropische ananas maken dit een perfect zomers voorgerecht of een lekker hapje voor buiten in het zonnetje.
Laatst hadden we vrienden over de vloer en Tim was van plan om een dagje te BBQ-en. Pulled pork zou er gaan komen. Die eten wij altijd met kleine wraps, gordita’s of soft taco’s, en een flinke hoeveelheid tomatensalsa. Simpel en lekker! Maar het vult ook als een malle!
Met vrienden wil je toch ook gezellig iets van een voorgerechtje op tafel zetten. Meestal grijp ik naast Mexicaans eten of beter gezegd, Zuid-Amerikaans (Tex-Mex?) eten naar Ceviche. Een lekker fris voorgerecht met vis gegaard in Leche de Tigre (Tijgermelk), een fantastische marinade gebaseerd op citrus. Ik ben er vrij zeker van dat ik iedereen die wel eens is blijven eten bij ons inmiddels Ceviche heb voorgeschoteld.
Tijd dus voor iets nieuws! Na wat Googlen kwam ik uit op een tostada. Een knapperig gefrituurde wrap die je met vanalles en nogwat lekkers kan beleggen. Zo gezegd zo gedaan. Het recept dat ik had gevonden was er een waar de boel belegd werd met pulled chicken. Nu houd ik best wel van vlees. Ik ben zelfs een enorme carnivoor, maar om nou pulled chicken als voorgerecht voor pulled pork te serveren ging zelfs mij te ver.
Daarom dit leuke vega en vegan recept, van tostada met zoete aardappel. Ik vind het ook echt een plaatje op je bord. Zo fleurig en kleurig. Het is ook nog eens super simpel om te maken. Lekker fris door de ananas en daarmee perfect voor op warme dagen. Ik heb deze dus als voorgerecht gemaakt, maar ik kan me ook prima voorstellen dat dit een leuk hapje is. Dan zou ik een paar mooie cirkels uitsteken uit een paar grote wraps en er mini-tostadas van maken.
Mocht je dit aan een vegan serveren, check dan wel de verpakking van de wraps of ze geschikt zijn voor een vegan dieet.
Ook lekker:
Heb je nog ananas over maak dan:
Tostada met zoete aardappel en ananassalsa
Ingrediënten
- 2 Soft taco's
- 100 ml Olie (om te frituren)
- 2 el Olijfolie
- 500 gram Zoete aardappel (in de schil)
- 1/2 Ananas
- 1 Rode ui
- 200 gram Tasty Tom tomaten (of vergelijkbaar)
- 1 Rode peper
- 15 gram Koriander (fijn gehakt)
- 1 Limoen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Prik met een mes gaatjes in de schil van de zoete aardappel en besmeer met de olijfolie. Doe deze in een ovenschaal en zet in de oven.
- Laat de aardappel een uur poffen. Haal de aardappels uit de oven en laat afkoelen
- Snij ondertussen de ananas in kleine blokjes en doe in een schaal
- Snij de tomaten in kleine blokjes en doe in een zeef boven een kom en besprenkel met zout. Zo kan het extra water goed uit de tomaten lekken.
- Snipper de rode ui en snij de rode peper in dunne ringen.
- Doe de tomaten, peper, ui en koriander samen in een bakje. Knijp hier een halve limoen over uit.
- Haal het vruchtvlees uit de zoete aardappels en doe deze in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
- Zet een koekenpan op het vuur en vul met een laag olie van ongeveer 1 cm. Laat deze goed warm worden.
- Frituur de wraps goudbruin en krokant. Keer halverwege om en leg op een keukenpapier om uit te lekken. Herhaal dit met de overige wraps
- Leg de tostada op een bord. Verdeel er een a twee eetlepels zoete aardappel over. Schep hier de ananas en tomaten overheen. Garneer eventueel met een takje koriander en een partje limoen.