Ga naar de inhoud

Panna cotta met frambozen en gember

Panna cotta met frambozen en gember

Zin in een fris en toch wat floraal nagerecht? Deze panna cotta met frambozen en gember is zo gemaakt.

Toen ik laatst mijn favoriete panna cotta met karnemelk en bosbessen maakte zat ik met nog een zwik aan melk en room. Tijd om te experimenteren! In de winkel gekomen zag ik prachtige frambozen liggen, diep in de aanbieding. Dat was dus niet moeilijk! Daar valt natuurlijk een prima panna cotta mee te maken.

Omdat een frambozen panna cotta ook zo suf klinkt ben ik gaan zoeken naar mooie smaakcombinaties. Je kan natuurlijk open deuren gaan intrappen en ze combineren met aardbeien of bosbessen en bramen. Dat vond ik wel erg makkelijk gedacht. Dus… deze keer met gember! Een combi die je vooral in cocktails wel vaker tegen komt. Nu dus in een panna cotta.

Het resultaat is toch een leuke frisse en toch romige panna cotta. Door de gember wordt het wel wat floraal van smaak en kruidig natuurlijk. Heb je dat liever niet? Dan laat je de gember net zo makkelijk weg!

Omdat je de room toch op het vuur warm laat worden, heb je meteen genoeg tijd om deze te laten trekken met allerlei kruiden of specerijen. In dit geval dus verse gember. Deze heb ik een korte 5 tot 10 minuten in de room laten meetrekken. Veel langer moet je het niet laten staan, framboos moet wel de hoofdrol spelen in deze panna cotta.

Dan het moeilijkste! Wachten! Met deze hoeveelheid gelatine moet je de panna cotta’s echt de tijd gunnen in de koelkast. Ik neem het liefst minimaal 6 uur. Dan weet je bijna zeker dat ze stevig genoeg zijn om te storten. Wil je ze de dag tevoren maken, kan dat ook.

Frambozen gember panna cotta

Frisse en florale panna cotta
Bereidingstijd15 minuten
6 uur
Totale tijd6 uur 15 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: framboos, melk, panna cotta, room
Porties: 6

Equipment

  • Foodprocessor
  • 6 vormpjes

Ingrediënten

  • 300 gram Frambozen
  • 1 cm Gember (vers)
  • 300 ml Room
  • 200 ml Melk
  • 2,5 blaadjes gelatine
  • 80 gram Suiker

Instructies

  • Week de gelatine in koud water
  • Zet een pan op het vuur met de suiker en de room en breng zachtjes aan de kook
  • Draai het vuur laag. Snij 2 à 3 dunne plakken van de gember en doe deze bij de warme room
  • Doe de gelatine bij de warme room en laat oplossen
  • Pureer ondertussen de frambozen in een foodprocessor. Houd enkele frambozen achter voor de garnering.
  • Zeef de frambozenpuree boven een bak. Ik gebruik altijd een grote maatbeker. Schenkt makkelijk in de vormpjes
  • Voeg 200 ml melk toe aan de frambozenpuree (moet samen ongeveer 300 ml vocht opleveren).
  • Voeg de warme room toe aan de frambozenpuree en roer door elkaar
  • Vul je vormpjes, dek af met vershoudfolie en zet deze minimaal 6 uur in de koelkast
  • Haal de panna cotta uit de koeling en stort op bordjes. Snij hiervoor eventueel de randen los en zet de vorm even in een bakje met warm water. Garneer met de overgebleven frambozen
Panna cotta met frambozen en gember
Panna cotta met frambozen en gember

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept