Dus daar zit je dan met een kleuter die categorisch elke groente eruit haalt en zegt dat is vies! Het enige, maar dan ook echt enige wat gegeten wordt, naast komkommer en snoeptomaat, zijn deze courgette pannenkoekjes.
Deze courgette pannenkoekjes staan al ruim een jaar met enige regelmaat bij ons op tafel. Ik was al wel vaker met groente pannenkoekjes en nuggets of burgers bezig, in de hoop dat de kleine draken het zouden eten, maar meerstal zonder succes. Dit recept (in aangepaste vorm) kwam voorbij in het programma van Tom Kerridge “Lose Weight For Food”. Dit was zelfs het gerecht waardoor ik op bol.com het boek heb gekocht.
Tom gaf aan dat het een goed lunchgerecht is, lekker met een salade. Wij eten dit nou net liever als avondeten. Om toch tot een vullende maaltijd te komen maak ik ook wat vlees of vis. De kinderen krijgen alsnog hun geliefde snoeptomaatjes en wij een lekkere frisse salade erbij.
In de afgelopen jaren zijn dit de eerste en enige groentebaksels die echt wel favoriet zijn geworden bij de kids. Ze zijn romig, zacht en fluffy door de ricotta en er zit zo 100 gram groente in een portie verstopt. Ik wijk wel af van het recept van Tom. De beste man houdt heel erg van stevige smaken en ik vind dat zeker wel lekker, maar de kinderen zijn zeker geen fan van dille of chili flakes. De dille laat ik er tegenwoordig gewoon uit, lekker, maar niet de moeite waard. De chili vlokken voeg ik aan het mengsel toe nadat ik de batch voor de kinderen klaar heb. Zo hebben zij zoete pannenkoekjes en wij lekker spicy.
Courgette pannenkoekjes met ricotta
Ingrediënten
- 400 gram Courgettespagetti of 2 a 3 courgettes
- 250 gram Ricotta
- 40 gram Bloem
- 1 zakje Bakpoeder
- 1 Ei
- Chili vlokken naar smaak
- Olijfolie om te bakken
Instructies
- Voeg alle ingrediënten toe aan een kom en roer goed door elkaar
- Zet een grote pan op het vuur met een scheutje ollie en laat hem goed heet worden.
- Laat met een eetlepel klodders van de courgette massa in de pan vallen
- Bak 3 minuten per kant tot ze mooi goudbruin worden