Volle en romige bloemkoolsoep met kokos en kerrie! Lekker als gezonde lunch of in een grotere portie als maaltijd soep.
Deze soep at ik zeker 8x per maand als gezonde lunch toen ik nog een ketogeen dieet volgde. Het keto dieet heb ik niet lang vol gehouden helaas! Ik miste het concept knapperig te veel om dit langdurige vol te houden. En ik houd van koken! Believe you me! Maar om voor elke maaltijd in de keuken te staan… en dan voor elke maaltijd alternatieven te maken voor de rest van het gezin… dat werd zelfs mij te veel. Op sommige dagen stond ik drie verschillende maaltijden te koken. Te zot voor woorden!
Dit recept was een van de weinige recepten die ik niet perse hoefde aan te passen. Iedereen vond dit erg lekker, zelfs de kinderen! Het recept voor pareltje van een soep is daarom in mijn repertoire blijven zitten. Zij het in een iets minder vette variant. We moeten het wel gezond houden natuurlijk!
Match made in heaven deze Bloemkoolsoep met Kerrie
In de basis is deze soep gemaakt van bloemkool en kokosmelk samen met wat curry. De titel zegt eigenlijk al alles, bloemkoolsoep met kokos en kerrie is bijna een complete recept beschrijving. Hij is dan ook echt heel erg makkelijk om te maken. Ook nog lekker voedzaam omdat je binnen no-time een hele bloemkool naar binnen hebt gewerkt. De gezonde vetten van de kokos zorgen er dan weer voor dat je wel langdurig een vol gevoel hebt.
Liever toch keto?
Nog wel een tip voor de keto-ers. In mijn keto maanden maakte ik deze soep met kokoscreme ipv melk. En gooide ik er nog wel eens een blok monchou doorheen, om het extra luxe en vet te maken. Lekker! Zeker! Kan het aanraden. Een van de grote voordelen van keto is toch wel dat je een vrijbrief hebt om elke dag enorme hoeveelheden kaas te eten, maar niet super gezond natuurlijk. Dus liever niet elke dag een flink stuk kaas? Dan kan het ook met avocado, net wat gezonder natuurlijk. Geeft wel een beetje groenige vibe aan die anders mooie kerrie soep.
Bloemkoolsoep met kokos en kerrie
Equipment
- Staafmixer
Ingrediënten
- 800 gram Bloemkool in roosjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook gesnipperd
- 3 el Kerriepoeder
- 1 el olijfolie
- 500 ml groentebouillon
- 800 ml kokosmelk
- 1 Limoen
- 15 gr Koriander fijngehakt
- 1 Rode peper in ringen
Instructies
- Zet een grote pan op het vuur en fruit de ui zachtjes aan in de olijfolie. Voeg na een paar minuten de knoflook toe en fruit twee minuten mee
- Voeg de kerrie toe en laat even kort meebakken
- Voeg de bloemkool en de bouillon toe, samen met de kokosmelk
- Laat langzaam koken tot het gaar is, zo'n 8 minuten
- Pureer met de staafmixer tot een gladde soep
- Maak af met peper, zout en het sap van een limoen
- Schep de soep in een kom en bestrooi met de rode peper en koriander naar smaak.