Ga naar de inhoud

Aardbeien poptarts met pasen

Aardbeien poptarts

Zoetigheid bakken, daar had ik wel zin in! Voor Pasen, maar ik wilde eens wat anders dan de zoete broodjes bakken of merengues in de vorm van konijnen. Dus ben ik op internet gaan zoeken naar interessante baksels die je niet elke dag tegenkomt. Deze aardbeien poptarts.

Omdat ik niet zo’n enorme bakker ben, moet ik altijd op zoek naar toffe recepten online. Deze keer heb ik me laten inspireren door dit recept, gebaseerd op de Amerikaanse poptart. Alleen dan met een verse aardbeien vulling, omdat ze nu net in het seizoen komen. Zonde om dan met aardbeienjam te werken.

Ze zijn uit zichzelf niet zo mierzoet en dat vind ik wel fijn. Waar ik als kind niet genoeg van suiker kon krijgen, merk ik dat ik steeds vaker hartig lekkerder vind dan zoet. Na het afbakken en afkoelen kan je ze zo zoet maken als jewil met het glazuur, want dat is een grote suikerbom natuurlijk.

Voor het zicht is het wel leuk om je glazuur roze te maken met een druppeltje kleurstof. Als je heel behendig bent met het deeg, zou je voor pasen ook ei-vormen kunnen maken en dan glazuren met wit en geel. Ook heel leuk. Aangezien ik toch echt nog vaker moet oefenen om dat soort mooie creaties te maken, heb ik gewoon het glazuur met 2 druppels kleurstof roze gemaakt. Zo zien deze aardbeien poptarts er wel heel vrolijk uit.

Ook handig, als je ze nog niet hebt afgebakken, kan je ze nog invriezen voor later gebruik. Zo komen deze bij ons ook met de paas-brunch op tafel, maar dan lading 2 van deze batch.

Aardbeien poptarts

Lekkere aardbeien poptarts. Leuk om te maken met de kinderen
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Snacks
Keuken: Amerikaans
Porties: 12 stuks

Equipment

  • Foodprocessor of mixer

Ingrediënten

  • 400 gram Bloem
  • 125 gram Kristalsuiker
  • 1 el Bakpoeder
  • 150 gram Boter
  • 150 ml + 2 el Karnemelk
  • 500 gram Aardbeien vers of aardbeienjam
  • 100 gram Poedersuiker
  • Gekleurde suiker
  • Voedselkleurstof (naar keuze)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Doe de bloem, 75 gram kristalsuiker, bakpoeder met een snuf zout in de foodprocessor. Voeg boter toe en pulseer tot je een zanderige substantie hebt.
  • Doe het mengsel in een kom en meng het met de karnemelk tot je een uitrolbaar deeg hebt.
  • Rol het deeg uit op een schone werkbank met een beetje bloem
  • Snij het deeg in een vierkantjes van 12cm
  • Snij de aardbeien in stukjes
  • Beleg de helft van het deeg met de aardbeien en bestrooi met een lepeltje suiker. Smeer de randjes in met water en vouw dubbel.
  • Bak ze in 10 tot 12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rekje
  • (optioneel) Om ze te glazuren meng je het poedersuiker met 1 a 2 eetlepels karnemelk. Voeg, indien gewenst, een druppel kleurstof toe. Laat opstijven.

Notities

Mocht je deze pakketjes willen invriezen dan kan dat. Leg ze op bakpapier en laat naast elkaar invriezen. Eenmaal bevroren kan je ze in een bak/zak bewaren in de vriezen. Tijd om ze af te bakken? Doe ze dan bevroren in de oven en bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin. 
Aardbeien Poptart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept