Heerlijk snel gerecht voor doordeweeks. Dit recept van pinda boontjes met kip is lekker pittig en staat met een kwartiertje op tafel. De pindasaus maak je direct in de wok.
Toen ik dit gerecht verzon moest ik af van die gekke pindakaas. Je weet wel, pindakaas die 100% uit pinda bestaat. Dan maak je het potje open en heb je een waterige pindasubstantie met onderop zo’n baksteen met de rest van de pindakaas. Op zich lekker, maar zo onhandig op brood en een beetje droog aan je tanden. Gevalletje mis gegrepen in de winkel. De makkelijke oplossing is de hele pot weg te gooien en aan een nieuwe pot beginnen, maar dat is toch ook je reinste voedselverspilling.
Gelukkig viel de aanschaf van dit potje dit samen met het voornemen om weer wat gezonder te doen. Al die verjaardagsetentjes moesten er weer af en alle Corona maaltijden, drankjes en hapjes werken ook niet mee. Ik was dus op zoek naar een gezonde lunch, voornamelijk gebaseerd op groente, met gezonde vetten en lekker wat pit.
Dat heb ik in dit recept van pinda boontjes gevonden. Het is super simpel en snel en met het lekkere van een simpele pindasaus. En, dit weten veel mensen wel, ik ben dol op pindasaus. Ik heb hem flink pittig gemaakt met ongeveer 2 eetlepels sriracha, maar minder kan ook. Daar moet je echt je eigen smaak in volgen. Natuurlijk kan je de sriracha ook vervangen door een sambal of helemaal weglaten.
Kaffir Limoen de geheime smaakmaker van elke pindasaus
Het geheim van dit recept is toch wel de kaffir limoen blaadjes. Toevallig had ik het van de week nodig voor een lekker recept met sint jacobs schelpen en heb dus weer een grote bak in mijn vriezer staan. Pinda saus wordt, naar mijn mening, pas echt lekker met kaffir limoen. Het is alleen zo jammer dat je die blaadjes zo slecht kan krijgen. Heb je ze niet, kun je ze niet vinden, dan laat je hem lekker achterwege. Weet je ze te vinden, dan is het wel echt de moeite waard om ze te halen. Gelukkig blijven ze eindeloos lang goed in de vriezer.
Ik heb de portie voor 2 personen als lunch gegeten, zo lekker vond ik het. Voor het avondeten kan je dit recept het beste serveren met wat rijst en misschien een frisse komkommersalade.
Liever vegetarisch? Dan kan je natuurlijk de kip vervangen door een vleesvervanger of tofu. Ook super lekker. Of laat weg en leg een gebakken ei erop.
Pinda boontjes met kip
Equipment
- Wok
Ingrediënten
- 400 gram Haricots vert of sperziebonen
- 200 gram Kipfilet
- 1 Rode ui
- 2 el Pindakaas
- 1 el Sojasaus
- 1 tl Vissaus
- 3 Kaffir limoen blaadjes verkrijgbaar bij de toko
- 1 el Olie
- 2 el Sriracha naar smaak
Instructies
- Zet alles klaar voor het wokken. Snij de boontjes in stukken van ongeveer 2 cm. Snij de ui partjes en de kipfilet in blokjes. Snij vervolgens de kaffir limoenblaadjes heel fijn.
- Zet je wok op het vuur en laat goed heet worden.
- Doe de olie in de wok, gevolgd door de kipfilet. Wok deze ongeveer 2 minuten.
- Voeg de ui en limoenblaadjes toe en roerbak even mee.
- Voeg de boontjes toe en wok nog 5 minuten. Voeg her en der een paar eetlepels water toe, zodat de boontjes een beetje beginnen te stomen
- Als de boontjes bijna gaar zijn voeg je de vissaus, sojasaus en pindakaas toe. Naar smaak kan je sriracha toevoegen. Voeg ook de rest van het water toe tot er een pindasaus ontstaat